"Ik ben met onze nieuwe  keuken bijna net zo blij als met mijn Boxter Spyder! Hoe fijn kan het zijn..." Tevreden mens Arno kijkt triomfantelijk rond. "Van deze Spyder rijden er trouwens maar 36 rond in Nederland. Ik heb de onderdelen helemaal uit Ierland moeten laten komen." 

"Het gaat nou over de keuken Ar", valt Det hem in de rede. "En wat ziet die er gááf uit. Nog mooier dan ik gedacht had. Ik heb er trouwens wel ff van wakker gelegen. Zo van, hebben we wel de juiste kleuren gekozen en zo."

Het ontwerp van de keuken loopt met de ruimte mee. Arno en Det kozen dit plan uit zes verschillende. "... En hoe ruim het er allemaal uitziet, Ton. Geweldig gewoon!"

De keuken is goed doordacht en erg praktisch in het gebruik. Zo is het blad 80 cm diep. "Veel werkblad dus en we stoten ons hoofd niet aan de    

"... ovenschotels met vergeten groentes."

bovenkastjes. Èn de vuilcontainers net naast de spoelbak. Ik veeg het snijafval zó in de bak. Die twee zwarte spoelbakken zien er trouwens ook kei-sjiek uit!" Een aparte koffiehoek. "De stoomoven is ook top. Ik maak graag ovenschotels, regelmatig met vergeten groentes. Die liggen er daarom onder in een lade. Dat ik ze niet vergeet."  

Ik ga weer naar huis. En Ar & Det? Die gaan nog lang plezier beleven aan, en in hun woonkeuken...