MAARTWEE

"Jéétje, wat vliegt de tijd!" Het is nog maar enkele jaren geleden dat Maartje haar eerste Legimus in gebruik nam. En nu alweer de tweede. "Ik heb net op tijd dit huis kunnen kopen. Mèt een tuin erbij, heerlijk!" Maartje's aannemer Jurgen Kanters heeft de jaren '60 woning grondig gestript en daarna - uiteraard - weer strak opgebouwd. En dat deed ie goed. "Helemaal van deze tijd..." zegt Maartje terwijl ze een geurige Nespresso Voluto tapt uit de Krups koffiezetter. "Lekker hoor, pak je er ook een gevulde heer bij? Of heb je liever een kokosmakroon?" Perfecte gastvrouw, die Maartje. 

De greeploze keuken ziet er top uit, in dat rustige Schiefergrijs. Met een wit blad uit composiet. Op een mooie vloer in eiken, gelegd in visgraatpatroon. Midden in het eiland staat een pilaar. "Een uitdaging trouwens, want hoe krijg je dat blad om die paal? Dat heeft Ton slim opgelost. Kijk maar op de foto's..." 

 

 

"Rust, ruimte en regelmaat in deze culina."

Alleen op de hoge kasten zitten grepen, in de kleur van de deuren. "Rust, ruimte en regelmaat in deze culina..."Multifunctioneel is deze keuken trouwens ook, met de wasmachine en de droger achter twee gekoppelde meubeldeuren. Maartje loopt er meteen naar toe en zet de deur open voor een foto. "Dat was nog even een dingetje, er zat een scharnier precies voor het zeepbakje. Maar dat heeft Ton netjes opgelost. 

Zie je hoe strak die wand er nou uitziet!" En de rest! Maartje is er blij mee. Een huis om trots op te zijn.