RINO

Ik neem de prachtige keuken in mij op en drink een slokje van mijn hete koffie. Rick en Nora hebben het héél goed voor mekaar."... en Antonio, we zijn nog niet klaar met verbouwen, maar de keuken is helemaal af!" Nora is kei-enthousiast. "Afgelopen week hebben ze de Nachtwacht op de muur gelijmd." Rembrandts' beroemdste schilderij harmonieert heel mooi met de eiken vloer in visgraatmotief, het witte kookeiland en de zwarte wandkeuken. Werkelijk àlles is aan die kant zwart: dus ook de spoelbak, de kraan, de apparatuur en de greeplijsten. Behalve de muur erachter, die is geschilderd in één van de Rijksmuseumkleuren van Sikkens.  Mooi hoor!

Rick en Nora hebben lef getoond met de kleurkeuze van de deuren en lades: de ene helft van de keuken is hoogglans wit en de andere helft 

"Superzwart, supermat en géén vingers te zien..."

superzwart en supermat. Durf het maar!"Ja, daar hebben we wel even over getwijfeld. Maar nou het er zo staat zijn we superblij." Rick schenkt nog een bakkie in. Een zwart eiland zou veel te massief zijn geworden. "Die zwarte deuren, daar zie je trouwens helemaal geen vingerafdrukken op, door een speciale coating. En weet je waar we óók heel blij mee zijn? Met de wijnkoelkast. Elke avond doe ik de lampjes aan..."